Zakelijk gebruik van Instagram

Instagram is een hard groeiend social media platform wat inmiddels uitgegroeid is tot bekend social media kanaal is. Wat Instagram onderscheidt ten opzichten van andere platformen is dat je hier enkel alleen foto’s kan delen, Wat ze zeggen een foto zegt meer dan 1000 woorden. Gebruikers kunnen mensen volgen en foto’s ‘liken’. Door middel van hashstags is het mogelijk om een breder publiek te trekken naar je foto’s, zo is het mogelijk om te specificeren. Instagram is beschikbaar als app voor Ios en Andriod. Onlangs heeft instagram ook een website gelanceerd, echter is deze gebaseerd op de applicaties.

Het afgelopen jaar was het jaar van de fotonetwerken. Instagram heeft nu 150 miljoen geregisterde gebruikers. In Nederland zijn er ruim 720.000 gebruikers eind 2012. In het begin werd instagram voornamelijk gebruikt door vrouwen. Het merendeel is nog vrouwelijk maar de mannelijke gebruikers neemt flink toe. De groot gebruikers van instagram zijn tieners en jong volwassenen.

Verdienmodel

In 2012 werd Instagram overgenomen door Facebook voor 1 miljard dollar. Facebook heeft dit gedaan omdat er meer foto’s werden gedeeld via instagram dan Facebook. Zo probeerde Facebook deze twee kanalen te integreren, echter blijft dit voorlopig uit. Sinds de overname van Facebook is het ook mogelijk om een kort filmpje te maken van 15 seconden, dit is ook een reactie op vines

Instagram heeft nog geen verdienmodel. Instagram is hier wel mee bezig en probeert een manier te bedenken om geld te verdienen. Er wordt verwacht dat ergens in 2014 advertenties mogelijkheden zijn voor bedrijven waar Instagram geld op kan verdienen. Er liggen veel mogelijkheden voor instagram, door de vele gebruikers die het heeft zal dit zeer interessant zijn voor bedrijven.

Zakelijk gebruik

Instagram is interessant voor bedrijven die goed zijn in hun producten of diensten te visualiseren, denk hierbij vooral aan mode en kleding, maar ook eten wordt veel gedeeld via Instagram. Met hashtags kan je kernwoorden van je bedrijf en/of producten beschrijven om te specificeren op je doelgroep. Mensen die geinteresseerd zijn in bepaalde dingen zullen op deze hashtags zoeken en zo bereik jij je doelgroep. Wat goed werkt voor bedrijven is een kijkje achter de schermen. Mensen vinden het leuk om gezichten achter het bedrijf te zien en hoe het er aan toe gaat. Like, repost en hastag werkt ook goed voor  volgers om een groter bereik te genereren. Instagram is geïntegreerd met andere social media kanalen, wanneer je je post deelt op instagram is het ook mogelijk om deze te delen via Facebook, Twitter en Flickr.

Advertenties

One comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s