MOTI-Museum

Op een mooie woensdag middag ben ik met mijn collega’s naar het MOTI-museum geweest in Breda. Het MOTI-museum had een tentoonstelling van het honderdjarig bestaan van het Nederlandse grafisch design.

Éen van de thema’s van het museum was Waanzien, hier werd de hedendaagse grafische beelden geïllustreerd. In de tentoonstelling werden illusies gebruikt, beelden, verpakkingen en seksuele voorlichtingsfilms. Er waren ook foto’s van oorlog, zo kan je zien dat er in Nederland bijna geen taboe meer is op sommige dingen. Sommige foto’s waren “zielig” om te zien. Ook was het leuk om de evolutie van marketing te zien, dit met bepaalde thema’s en de jaren.

Een andere tentoonstelling was van diverse kunstenaren. Hier had elk kunstenaar een hokje waar hij/zij zijn expressie kwijt kon. Zo kan je zien dat elk mens toch heel verschillend is en ook alles interpreteert. Als online marketeer is dit interessant om het zo in kunst te zien. De kunstenaren wilde zich onderscheiden van de buurman of vrouw die weer in het hokje er naast zat. Zo ontstond er een interessant contrast in de verschillende kunststukken.

De link met online marketing is hier duidelijk aanwezig. Hedendaags wordt je letterlijk gebombardeerd met afbeeldingen en video’s op het internet en TV. Dit komt mede door de marketing inspanningen van vele bedrijven die bereik willen creëren. Het was leuk om de evolutie van de online marketing te zien, elke keer als er een nieuw medium beschikbaar werd voor bedrijven werd dit ook massaal gebruikt. Zo zullen we in 2014 meer mobiele marketing zien, de consument gebruikt dit steeds meer en de marketeers gaan hierin mee. Zo was dit ook vroeger, waar de consument heen ging, ging de marketeer mee. Het was duidelijk kudde dieren gedrag en dit zien we in het dagelijks leven nog steeds. Iedereen gaat met de massa mee. Er zijn maar enkele mensen en bedrijven die zich onderscheiden en “uniek” zijn ten opzichte van de rest.

Hieronder enkele afbeeldingen:

2013-10-09 12.30.23 2013-10-09 12.30.59 2013-10-09 12.55.42

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s