Zakelijk gebruik Vine

Er is nog niet veel geschreven over Vine, het is nog maar een jong social media platform. Vine is nog maar een jong social media platform, het is opgericht in 2013 maar is immens populaire. Vine is van Twitter, het is opgekocht in juni 2012 en kwam in januari 2013 met een gratis app voor Apple gebruikers. Sinds juni 2013 is het ook beschikbaar voor Android.

Wat is Vine? Vine is een app waarmee je een filmpje kan maken van zes seconden, het is de bedoeling dat je zo gek of creatief mogelijk moet zijn, je hebt natuurlijk maar zes seconden. Je zult verrast zijn hoeveel creatieve mensen er zijn die leuke “Vines” maken. Zo is er een ware hype ontstaan en zijn er tal van “Vine compilaties” op Youtube te vinden.

Doelgroep

De doelgroepen van Vine zijn voornamelijk jongeren en jong volwassenen, het wordt zowel gebruikt door mannen en vrouwen. In augustus 2013 had Vine al meer dan 40 miljoen geregistreerde gebruikers, hoeveel account er zijn in Nederland is onduidelijk.

Verdienmodel

Vine heeft nog geen verdienmodel en heeft dezelfde problemen als Twitter op het begin, echter zijn hier genoeg manieren om geld te verdienen. Vine zal snel moeten komen met een verdienmodel, is Vine maar een hype of zal het een langdurige social media platform zijn? Daarom is het belangrijk voor Vine om snel met iets te komen.

Zakelijk gebruik

Er zijn al diverse grote multinationals die gebruik maken van Vine. Als je creatieve mensen heb binnen je bedrijf is Vine een aantrekkelijk social media platform. Je kunt hier veel positieve reacties op krijgen want alles moet binnen zes seconden gebeuren. Klik hier om een aantal bedrijven in actie te zien op Vine.

Een goede how-to om Vine zakelijk te gebruiken is hier te vinden:

Hieronder is nog een leuke infographic te vinden over Vine:

Infographic-Vine

Ekaterina, W. (2013). 6 OF THE BEST, BOLDEST USES OF VINE IN MARKETING. Binnen gehaald op 3 november, van: http://www.fastcompany.com/3019652/dialed/6-of-the-most-creative-clever-uses-of-vine-in-marketing

Admin. (2013). Vine (app). Binnen gehaald op 3 november, van: http://nl.wikipedia.org/wiki/Vine_(app)

Teunis, D. (2013). Vine: een ‘wat & hoe’ voor bedrijven. Binnen gehaald op 3 november, van: http://www.marketingfacts.nl/berichten/vine-een-wat-hoe-voor-bedrijven

 

Advertenties

5 comments

  1. Pingback: Vine | timpeters1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s